شیطانخندهگریهقویدلشکسته

قدرت من در ارتباطات انساني

1.ایجاد ارتباط اجتماعی: افرادی که بیشتر از واژه من استفاده می کنند دارای اعتماد به  نفس  بالاتری از دیگران هستند. این افراد براحتی می توانند خودشان را محور برقراری ارتباط قرار دهند. در نظر بسیاری از افراد استفاده از واژه من جالب و گیراست. به ویژه هنگام مصاحبه های شغلی و یا پیوستن به گروه های جدید.  

۲شفاف سازی: استفاده از واژه من باعث شفاف سازی و دوری از هرگونه شایعه پراکنی یا دخالت حدس و گمان نسبت به منظور یا همان نیت طرفین ارتباط می شود. همیشه لازم است که ارتباطات با پیام های کاملا واضح همراه باشد و گاهی اوقات افراد برای گیج کردن مخاطب از ضمیرهای سوم شخص استفاده می کنند. افرادی که قصد دارند از اصالت بیشتری در روابط انسانی برخوردار باشند لازم است تا به تمرین استفاده از ضمیر من بپردازند.

۳مسئولیت پذیری: افرادی که از واژه من بجای او، آنها، مردم، دیگران، آدما، برخی ها و... استفاده می کنند در حقیقت ظرفیت بالاتری از پذیرش ابعاد شخصیتی خود فراهم می آورند. وقتی می گوییم: "نظر من این است که..." یا "من اینگونه فکر می کنم که..." یعنی نسبت به نقد همین افکار و رفتارها هم منعطف و آماده شنیدن حرف های دیگران هم هستیم.

۴تمرکز بر احساسات: برای دقت بیشتر بر آنچه که به آن رد و بدل شدن عواطف یا احساسات می گویند لازم است که ضمیر من و تو استفاده کنیم. ضمیر من برای بیان راحت و سر راست چیزی که در لحظه تجربه می کنیم بهترین راه است. همچنین مخاطب قرار دادن فرد مقابل نیز باعث تمرکز بر اینجا و اکنون می شود که برای نتیجه گیری از بحث ها انکار ناپذیر است. البته بسیاری از انسان ها بجای این روش از استعاره، کنایه، مثال و روش هایی چون شوخی و سئوال پرسیدن استفاده می کنند.

 نتیجه گرایی: معمولا گفتگوی بسیاری از ما انسان ها بی نتیجه رها می شود. در حالی که باید هدف از گفتگو را قبل شروع آن مشخص کنیم. در ساده ترین محاوره ها هم اهدافی نهفته است. به این جمله دقت کنید: سلام! صبح بخیر. اریک برن که از روان درمانگران بزرگ معاصر است برای هرکدام از این کلمات و عبارات اسم ضربه را انتخاب کرد. این ضربه های مثبت با هدف برقراری ارتباط، نشان دادن پذیرش، احترام، تداوم ارتباط، حفظ جایگاه و... بکار گرفته می شود. زمانی که مخاطب بارها واژه من را می شنود زودتر  اهمیت موضوع و سوق دادن آن به سمت نتیجه ای مشخص رادرک می کند.

گردآونده: معين رمضاني كارشناس الهيات گرايش فقه و مباني حقوق اسلامي



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 670
برچسب ها : معين رمضاني كارشناس الهيات گرايش فقه و مباني حقوق اسلامي,قدرت من در ارتباطات انساني,ایجاد ارتباط اجتماعی,مسئولیت پذیری,

تاريخ : شنبه 15 اسفند 1394 | 2 قبل از ظهر | نویسنده : معین فرد |